Wat is SAF?

Dat extreemrechtse bewegingen en partijen in opmars zijn in onze samenleving behoeft geen betoog. Hun electorale successen en hun toenemende driestheid zijn duidelijk.

Onverdraagzaamheid en vreemdelingenhaat blijven toenemen. Deze fenomenen dateren niet van gisteren. Ze markeren reeds vele jaren ons maatschappelijk leven. 
Lijdzaam daarop toekijken is in een democratie ontoelaatbaar en onverantwoord.
Daarom namen – ter verdediging van de democratische beginselen – een aantal mensen vanuit het drieluik “de vrijzinnigheid”, “de socialistische gemeenschappelijke actie” en “de antifascistische beweging” hun verantwoordelijkheid op en werd in november 1983 de STICHTING ANTI-FASCISME vzw, afgekort SAF, opgericht.
Sinds 2007 heet SAF “STEUNPUNT ANTI-FASCISME vzw” omdat met de nieuwe wetgeving een vzw geen “stichting” meer mag heten. De stichting, nu steunpunt, beoogt volgens haar statuten strijd te voeren tegen het fascisme, de rechten van de mens te verdedigen en de rassendiscriminatie te bestrijden.
Hiervoor worden in de eerste plaats fondsen verzameld om allerlei antifascistische en antiracistische initiatieven te ondersteunen.

Geef een reactie

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com